Somnio_filmfestival archief somnio filmfestival home_somnio_filmfestivalorganisatie_somnio_filmfestivallocatie_somnio_filmfestivalprogramma_somnio_filmfestivalvideokunst_somnio_filmfestivalcultuur voor iedereen_somnio_filmfestivalsponsors_somnio_filmfestivaltickets_somnio_filmfestivalcontact_somnio_filmfestival

 

 Adres Hal 25
Pettemerstraat 15
1823 CW Alkmaar Overstad

Routebeschrijving
- vanaf station Alkmaar centraal
- vanaf de snelweg

Adres Provadja

Verdronkenoord 12

1811 BE Alkmaar

Routebeschrijving

- vanaf station Alkmaar centraal

- vanaf de snelweg

Adres Unieke Zaken

Pettemerstraat 35-37

1823 CW Alkmaar Overstad

Routebeschrijving

- vanaf station Alkmaar centraal

- vanaf de snelweg

Adres Cinebergen

Eeuwigelaan 7

1861 CL Bergen (NH)

Routebeschrijving

- vanaf de snelweg

 

 

SOMNIO 2012 dit jaar op vier locaties!

Op vier geweldige locaties in Alkmaar en Bergen kan het publiek genieten van het brede programma van de tweede editie van SOMNIO: in HAL 25, filmhuis Provadja, theater Unieke Zaken en filmhuis CineBergen. Door de locatie-uitbreiding kan SOMNIO dit jaar films dubbel programmeren en is er nog meer ruimte voor discussies tussen filmmakers en publiek.

 

HAL 25 - 200 zitplaatsen, plus meer dan 2000 m2 in dienst van films, documentaires en videokunst!

Deze voormalige loods op 7 minuten van station Alkmaar omvat 2000 m2 en heeft een hoogte van tien meter. HAL 25 heeft zijn oorspronkelijke industriële ruwheid behouden, maar heeft ook een onverwacht intiem karakter. Hiermee is HAL 25 sinds enkele jaren een broedplaats voor kunst- en cultuurprojecten en -initiatieven geworden.  

In de hal kan het publiek op verschillende plekken films zien: in twee filmcontainers waar blokken van korte films te zien zijn; in de open hal met de videokunsttentoonstelling; in twee Dixi-cabines voor korte experimentele films en in de documentatiehoek.

 

Provadja filmhuis - 143 zitplaatsen in twee zalen

Theater en filmhuis Provadja is één van de eerste filmhuizen in Nederland, opgericht in 1971. Het is een begrip in Alkmaar en omgeving. Provadja heeft een avontuurlijke, interculturele programmering die met een alternatief aanbod wil bijdragen aan de culturele diversiteit in stad en regio. Jaarlijks biedt Provadja onderdak aan 1400 activiteiten, waaronder film, theater, muziek, debat, lezingen, (culturele) verhuringen, feesten, schoolvoorstellingen en workshops. Provadja ontvangt 25.000 bezoekers per jaar.  

Unieke Zaken - 120 zitplaatsen vlak naast HAL 25

Theater Unieke Zaken, van oorsprong een jeugdtheatergezelschap, beschikt over een prachtige theaterzaal waar sinds 1990 beeldend theater, muziek en mime samenkomen. Dit jaar zullen de fictiewerken en documentaires te zien zijn in de zaal van theater Unieke Zaken.

 

CineBergen - 100 zitplaatsen op een prachtlocatie

Filmtheater CineBergen vierde in november 2011 zijn 15de jubileum. CineBergen is een heel populair filmhuis, gelegen in het historische monument ‘De Zwarte Schuur’ op het bosrijke landgoed van ‘t Oude Hof. Sinds 2008 beschikt CineBergen over een filmzaal die ruimte biedt aan 100 zitplaatsen. In 2002 voerde Paul Hegeman, filmjournalist, oprichter van CineBergen en nog steeds voorzitter en programmeur ervan, er twee taken aan toe: CineBergen Producties en CineBergen Educatie. Met slechts zes voorstellingen per week ontvangt CineBergen 20.000 bezoekers per jaar.

 


Bus

Tussen HAL 25 en Cinebergen rijdt tijdens het festival een Pendelbus!

Klik hier voor het schema van de pendelbus.


facebook_somnio

Webdesign: 2DSign