Somnio_filmfestival Terug naar Somnio 2012 home_somnio_filmfestivalorganisatie_somnio_filmfestivallocatie_somnio_filmfestivalprogramma_somnio_filmfestivalvideokunst_somnio_filmfestivalsponsors_somnio_filmfestivaltickets_somnio_filmfestivalcontact_somnio_filmfestival


Still film 'Hinkelen' - Jeroen Eisinga


Still film 'Vallicht' - Pé Okx


Foto project 'Draaistroom' - Anton Dekker

 

 

Met de tentoonstelling van videokunst wil SOMNIO het publiek in aanraking brengen met beelden die niet direct aan het vertellen van een verhaal gerelateerd zijn.

Videokunst in HAL 13

Curator: Anton Dekker

Op deze eerste SOMNIO-editie is de samenstelling van de HAL 13-tentoonstelling in handen van Kunsteyssen, centrum voor hedendaagse kunst Noord-Holland. Kunsteyssen toont hier nieuwe films van kunstenaars Jeroen Eisinga en Pé Okx. Voor meer informatie zie www.kunsteyssen.nl.

De videokunsttentoonstelling vindt plaats in HAL 13. Hier zijn ook vier films te zien van Valérie Fiténi, die onderdeel uitmaken van de installatie Draaistroom. Fiténi’s films tonen het ontstaansproces van de installatie en geven een beeld van de samenwerking tussen kunstenaar Anton Dekker en zijn vader Cor. Draaistroom is geheel opgebouwd uit elektramateriaal dat Cor Dekker in meer dan veertig jaar in vier garageboxen verzamelde.

Videokunst in HAL 25

In de festivalhal worden doorlopend films van de kunstenaars Kasper Jacobs (installatie), Teun Hocks (loops), Toine Klaassen (loops), Natasja van Kampen (loops), Ivon Spee ('Kolk'), Dan Geesin (loops), Marc Geerards ('Paradiso Stills') en Rosa van Goudoever (loops) getoond.

De geluidsvoorstelling 'Uitgerekend hier' is gemaakt door Sander Schreuders. Tevens is in de dixi-cabine 'Blue Tuesday' te zien, een film van Leo van Emden.

Curatoren: Marieke Helmus en Valérie Fiténi
facebook_somnio

Webdesign: 2DSign