Somnio_filmfestival Terug naar Somnio 2012 Terug naar Somnio 2012 home_somnio_filmfestivalorganisatie_somnio_filmfestivallocatie_somnio_filmfestivalprogramma_somnio_filmfestivalvideokunst_somnio_filmfestivalsponsors_somnio_filmfestivaltickets_somnio_filmfestivalcontact_somnio_filmfestival


Programma SOMNIO Filmfestival 2011

Openingstijden

Vrijdag 17 juni

19.00 - 20.00 uur feestelijke opening
20.15 - 01.00 uur start festival

Zaterdag 18 juni

13.00 - 01.00 uur filmprogramma

Zondag 19 juni

12.00 - 00.15 uur filmprogramma 


Het filmaanbod op de eerste editie van SOMNIO is ongekend breed. Met films uit alle mogelijke filmdisciplines - documentaire, speelfilm, kunstvideo - en in allerlei toonaarden. Poëtisch, confronterend, politiek controversieel, traag, vol humor, spannend, onderzoekend, grens- of mediaoverschrijdend, artistiek onconventioneel of juist met een sterke hang naar de filmtraditie. Alle weerspiegelen ze de veelzijdigheid en onafhankelijkheid van de geprogrammeerde filmmakers.

Bijzonder aandacht verdient wat ons betreft de programmering van 'La Antena' (Esteban Sapir), 'Mange, ceci est mon corps' (Michelange Quay) en 'When light behaves differently towards time' (Jan Willem van Dam), die in Nederland nog uitsluitend tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam te zien geweest zijn. Elk is vernieuwend in vorm en inhoud; elk is op zijn eigen manier een zeldzame parel. En wat te zeggen over de onconventionele film 'Winterland' (Dick Tuinder), met geschilderde decors?

Het hoofdprogramma vindt plaats in de grote bioscoop in HAL 25. Hiernaast is er een mini-bios in een filmcontainer in HAL 25. Voor beide kunt u tickets reserveren of kopen. 
Op het festival is een selectie van nog nauwelijks vertoonde, experimentele films uit de catalogus van het EYE Film Instituut Nederland te zien. Ook een aantal eindexamenfilms van studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie zijn opgenomen in het SOMNIO programma.

In het kader van 10 jaar kort! programmeert SOMNIO 10 korte films van producent IJswater. Verfrissende films, waarvan enkele reeds in de prijzen vielen op diverse festivals.

Thema’s die in de verschillende films terugkomen en als een rode draad door de festivalprogrammering lopen zijn: ouder worden, het kunstenaarschap, ouder-kindrelatie, het leven in hedendaags Argentinië en in Afrika.


facebook_somnio

Webdesign: 2DSign